Kunstroute-2007---Gertjan-V

Gertjan

 

Gertjan Vermaas is de trotse vader van drie kinderen, getrouwd en woont en werkt in Barendrecht.

 

Al op vrij jonge leeftijd werd hij door zijn vader – Gerard Vermaas – gestimuleerd te fotograferen. Nog steeds vindt hij inspiratie in het samen bespreken van elkaars fotowerk en de zoektocht naar vernieuwende mogelijkheden van fotograferen.

 

Gertjan volgde diverse workshops en cursussen oa bij André Nijenhuis, Minus Huynh, Rutger Mullemeister en de Foto Academie te Rotterdam. Gertjan is onder andere deelnemer van de KunstRoute en exposeert daarbij zijn vrije werk. In opdracht maakt hij karakteristieke portretten en fotografeert objecten zoals consumenten- en industriële producten en architectuur.

 

Gertjan ontwikkelt zich door werk van andere fotografen te bestuderen, het volgen van workshops en een kritische houding ten aanzien van zijn eigen werk.

 

 

 

“Door mensen gemaakt”

 

In zijn vrije werk zoekt Gertjan vooral naar de invloed van de mens op onze omgeving.

 

De invloed van de mens is in onze leefomgeving overal merkbaar. Helaas ontbreekt zelfs binnen de natuur de invloed van de mens niet. Aan de andere kant ontstaan er bijzondere situaties doordat de mens juist niet meer ingrijpt of objecten op een andere manier gebruikt dan oorspronkelijk bedoeld.

 

Steeds vaker mondt zijn werk uit in een kleine serie foto’s die een situatie, omgeving of gebeurtenis beschrijven. Basisgedachte bij iedere foto is echter altijd “een mooie plaat maken”.

 

 

 

Contact

 

Contact opnemen met Gertjan is op de volgende manieren mogelijk:

 

per telefoon:         06 20 862 839

per e-mail:            info@GertjanVermaas.nl